03.10.2015 23:43

Getergde Stans haalt zijn gram met doelpunt

Tot zijn eigen verrassing vond Jeff Stans zichzelf vorige week tegen ADO Den Haag terug op de bank bij Excelsior. De middenvelder voelt zich één van de dragende krachten in het Rotterdamse elftal, maar hij was tegen ADO 'slachtoffer' van een tactische keuze van trainer Fons Groenendijk.

De getergde Stans haalde zaterdag zijn gram tegen FC Utrecht, door als basisspeler een strafschop te versieren en die zelf te benutten (1-0). "Ik was extra scherp om de punten te pakken", bekende de nummer tien bij FOX Sports.

Stans stapte vorige week op Groenendijk af om uitleg te vragen. "Ik was het niet eens met zijn keuze, dat heb ik hem ook gezegd. Het was een tactische keuze van de trainer, dat hoor je te accepteren. Ik geef zelf ook training en zeg altijd tegen de jongens dat ze goed moeten omgaan met de teleurstellingen die ze meemaken. Dan moet ik het goede voorbeeld geven als mij dat overkomt."

Stans ging gretig liggen toen hij in het strafschopgebied werd geschampt door Willem Janssen. "Als je de bal meeneemt weg van het doel, moet je slim zijn als je contact voelt."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner