04.10.2015 10:26

Fortuna Sittard ontslaat trainer Van Vossen

Fortuna Sittard verliest de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met maar liefst 0-5. Trainer Peter van Vossen zit dan ook niet lekker op de bank in Limburg. (11-09-2015)
Fortuna Sittard verliest de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met maar liefst 0-5. Trainer Peter van Vossen zit dan ook niet lekker op de bank in Limburg. (11-09-2015)

Peter van Vossen is na de keiharde nederlaag van Fortuna Sittard op bezoek bij FC Oss ontslagen bij de Limburgse club. Van Vossen, oud-speler van onder andere Ajax, Feyenoord en Glasgow Rangers, was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

De ex-international bevestigt het nieuws in het programma De Tafel van Kees van FOX Sports. "Ik heb gisteren (zaterdag, red.) het nieuws mogen ontvangen dat ze me de laan uitsturen", is Van Vossen meer dan duidelijk. De prestaties van Fortuna Sittard, dat momenteel zeventiende staat in de Jupiler League, logen er niet om, waardoor Van Vossen het ook wel aan zag komen.

"Je houdt er wel rekening mee", geeft hij eerlijk toe. Bij de aanstelling van Van Vossen, aan het begin van het vorige seizoen, werden een aantal afspraken gemaakt. "Je spreekt van tevoren af dat je de club financieel gezond gaat maken, samen met sponsoren en bijvoorbeeld binnen drie jaar probeert te promoveren naar de Eredivisie , dat laatste is dan uitgebleven."

Van Vossen baalt dat hij is ontslagen. "Nu kiezen ze voor een ander beleid, dat vind ik doodzonde. Het is een prachtige club, met een mooie historie. Je wordt nooit ontslagen op basis van één wedstrijd. Ik denk dat er intern veel aan de hand is bij de club, dat is al jaren zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner