04.10.2015 11:25

Lestienne mist kraker door omstandigheden

Maxime Lestienne kijkt om zich heen tijdens het oefenduel PSV - FC Eindhoven. (22-07-2015)
Maxime Lestienne kijkt om zich heen tijdens het oefenduel PSV - FC Eindhoven. (22-07-2015)

Vlak voor de wedstrijd tegen Ajax is Maxime Lestienne afgehaakt in de selectie van PSV. De Belgische linksbuiten, vaste kracht sinds zijn komst naar Eindhoven, mist het duel vanwege droevige familie-omstandigheden.

Dit meldt FOX Sports, ongeveer drie uur voor aanvang van de wedstrijd. Wat de omstandigheden binnen de familie van Lestienne zijn, is niet bekend, maar het is inmiddels wel duidelijk geworden dat de flankspeler niet zal spelen in de Amsterdam ArenA. Voor PSV is dit een aderlating, want de Belg is de man in vorm op dit moment.

Lestienne scoorde afgelopen week twee keer in de Champions League tegen CSKA Moskou, maar kon niet voorkomen dat de Eindhovenaren onderuit gingen in Rusland: 2-3. Lestienne wordt momenteel gehuurd van Al-Arabi en speelde inmiddels tien wedstrijden voor PSV, waarvan één in de KNVB beker en twee in de Champions League. Het is nog niet duidelijk wie de vervanger van de linksbuiten is. In de oorspronkelijke selectie van PSV waren al negentien spelers opgenomen, waardoor er geen nieuwe speler wordt opgeroepen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner