04.10.2015 15:06

Kuyt: "Teleurgesteld over de eerste helft"

Dirk Kuyt (r.) is sterker in de lucht dan zijn tegenstander van De Graafschap: Bryan Smeets (l.). (04-10-2015)
Dirk Kuyt (r.) is sterker in de lucht dan zijn tegenstander van De Graafschap: Bryan Smeets (l.). (04-10-2015)

Dirk Kuyt was tevreden na de overwinning van Feyenoord op De Graafschap (1-2). Hoewel hij vindt dat het spel van de Rotterdammers beter kan, is hij content met de belangrijke drie punten.

Direct na het duel reageert Kuyt tegenover FOX Sports over de moeizame overwinning. "De meest lelijke wedstrijd? De meest belangrijke, want we hebben drie punten", aldus Kuyt die zag dat Feyenoord zwak aan het duel begon. Het resulteerde in een 1-0 voorsprong voor De Graafschap. "We hebben de hele week gesproken over wat er eventueel zou kunnen gebeuren als we niet goed zouden starten... Nou ja, je roept het wel over je af."

Na de 1-0 stond Feyenoord nog steeds onder druk. Pas in de tweede helft wisten de Rotterdammers het tij te keren. "Aan de andere kant hebben we toch weer het karakter om de wedstrijd om te zetten. Ondanks het feit dat we heel teleurgesteld zijn over de vertoning in de eerste helft, ben ik toch blij met de tweede helft."

Kuyt weet niet hoe het kan dat de manschappen van Giovanni van Bronckhorst zwak aan de wedstrijd begon. "Het is lastig te zeggen waar dat aan ligt. Chelsea, met al die fantastische voetballers, gaan ook ten onder. Voetbal is soms lastig te verklaren", probeert Kuyt uit te leggen. "We waren er op gebrand om goed te beginnen. De eerste helft was heel slecht, maar ik ben blij met de drie punten en het karakter van het team. In het verleden verloor Feyenoord deze wedstrijden. Nu winnen we hier, bij Cambuur en een puntje bij Roda. We zijn goed op weg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner