04.10.2015 22:59

Zlatan met twee penalty's grote man in kraker

Binnen korte tijd mag Zlatan Ibrahimović twee keer aanleggen vanaf elf meter. De eerste strafschop gaat raak en ook bij de tweede maakt hij geen fout. (04-10-2015)

Paris Saint-Germain heeft zondagavond in eigen huis de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille, waarbij Karim Rekik de hele wedstrijd op de bank bleef, gewonnen. Gezien de ranglijst was de verwachting dat de thuisploeg de veel betere ploeg zou zijn, maar dat was op het veld niet het geval. Marseille voetbalde de gehele wedstrijd goed mee, maar door twee benutte strafschoppen van Zlatan Ibrahimović verloor het uiteindelijk de wedstrijd. Deze uitslag was extra zuur, omdat Abelaziz Barrada vlak na rust namens Marseille een strafschop miste.

De openingsfase was enerverend en kansrijk. Vooral de bezoekers kregen flink wat mogelijkheden en hadden zeker in de eerste tien minuten PSG al pijn kunnen doen. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, maar werd het ook geholpen door wat slordige momenten in de defensie van Marseille. Op het moment dat iedereen dacht aan een goal voor de thuisploeg, scoorde Michy Batshuayi. De Belg knikte een prachtig aangemeten voorzet van Barrada achter PSG-doelman Kevin Trapp, zo kwam Marseille brutaal op een 0-1 voorsprong.

Het sterrenensenmble uit Parijs schrok daarna wakker en werd door Marseille in het zadel geholpen, want binnen vier minuten scoorde Ibrahimović twee penalty's. Eerst ging doelpuntenmaker Batshuayi in de fout door de bal te kort terug te spelen op Steve Mandanda, die de fout wilde herstellen. De doelman deed dit echter niet reglementair en kreeg de strafschop tegen. Een paar minuten later kreeg Rolando de bal, na een kopbal van Ibrahimović, tegen de hand en voor beide overtredingen kreeg PSG een strafschop. De Zweed ging beide keren zelf achter de bal staan en benutte de buitenkansjes. Zo was de vedette zowel bij de aanleiding als bij de uitvoering van de penalty’s betrokken.

Na rust ging de wedstrijd verder zoals het in het eerste bedrijf eindigde: met een penalty. Ditmaal was de strafschop voor Marseille, nadat Serge Aurier Marseille-speler Barrada omver gleed. De Tunesiër ging zelf, net als Ibrahimović, achter de bal staan. De middenvelder schoot de bal hard, maar doelman Trapp keerde de bal uitstekend en zorgde dat PSG op een 2-1 voorsprong bleef staan. Deze penalty was ook de enige poging die Marseille kreeg in die fase, want de thuisploeg hield de verdediging goed gesloten.

In de slotfase probeerde Marseille het nog wel en in blessuretijd kwam de grootste kans voor de bezoekers. Een knappe aanval eindigde voor de voeten van Cabella, maar de Fransman schoot van dichtbij op uitblinker Trapp. Door de overwinning blijft PSG koploper van de Ligue 1 en heeft het vijf punten voorsprong op nummer twee Angers SCO. Marseille blijft door deze nederlaag op acht punten en een zestiende plaats steken.

Door: Bastiaan Vrijhof