05.10.2015 10:30

Elia: "Dit hebben jongen nooit meegemaakt"

Eljero Elia baalt nog even na, nadat hij zojuist een kans heeft gemist in de wedstrijd tegen De Graafschap. (04-10-2015)
Eljero Elia baalt nog even na, nadat hij zojuist een kans heeft gemist in de wedstrijd tegen De Graafschap. (04-10-2015)

Eljero Elia snapt wel waarom Feyenoord het zondagmiddag enorm lastig had tegen hekkensluiter De Graafschap. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 1-2, maar dat ging uiterst moeizaam.

Trainer Giovanni van Bronckhorst had zijn team gewaarschuwd voor De Superboeren. Toch stond het al snel met 1-0 achter en had de thuisploeg zelfs de 2-0 kunnen maken. Feyenoord stond, zeker in de eerste helft, onder druk. "Maar zoiets moet je meemaken, uit op De Vijverberg, om ervan te leren", aldus Elia tegen De Telegraaf.

De Graafschap-uit is volgens Elia een moeilijke wedstrijd. "Veel jongens bij ons hebben dit nog nooit meegemaakt. In mijn tijd bij FC Twente was het nog erger. Toen was er nog veel meer ervaring in de eredivisie aanwezig en stonden er meer houthakkers achterin", aldus de buitenspeler die uiteindelijk de bevrijdende 1-2 wist te maken. "We moesten juist uit hun spelletje – met wat schoppen - zien weg te blijven en het balletje laten gaan. De tweede helft stonden we allemaal ons man. Uiteindelijk komt het aan op mentale kracht. Winnaarsmentaliteit en door blijven gaan tot de laatste minuut. Dat we deze wedstrijd alsnog hebben gewonnen, zegt mentaal gezien heel veel over ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner