05.10.2015 13:48

NEC heeft 'omhaalspecialist' in de gelederen

Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)
Christian Santos (r.) en Hannes Halldórsson (l.) bedanken het publiek na afloop van het competitieduel NEC Nijmegen - ADO Den Haag. (03-10-2015)

NEC Nijmegen heeft in Christian Santos een omhaalspecialist in de gelederen. De international van Venezuela scoorde afgelopen weekend met een omhaal tegen ADO Den Haag (4-1 winst, red.).

"Navarone Foor gaf de bal perfect voor, ik moest hoog springen en raakte de bal vol op mijn linkerschoen. Deze goal schrijf ik zeker bij op mijn lijstje met mooiste doelpunten", aldus de aanvaller annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb vaker op zo'n manier gescoord. In de jeugd zelfs een keer vanaf zestien meter."

Binnenkort speelt Santos met Venezuela twee kwalificatieduels voor het WK van 2018 in Rusland. "Ik heb nog niet veel speelminuten gemaakt in het nationale team. Hopelijk krijg ik, nu ik op het hoogste niveau in Nederland actief ben, wat meer vertrouwen van de bondscoach. Bij NEC heb ik laten zien dat ik dat kan terugbetalen met doelpunten."

Venezuela neemt het donderdag op tegen Paraguay. Vijf dagen later staat het duel met Brazilië op het programma. "Natuurlijk droom ik ervan om tegen een topvoetballand als Brazilië, met al die grote namen in de selectie, van de partij te zijn. Bovendien is dat het thuisland van een van mijn idolen, Ronaldinho. Jammer dat ik hem nooit live heb zien spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner