05.10.2015 19:28

De Boer baalt van verkeerde tactische keuzes

Tijdens de terugblik op de verloren Eredivisie-wedstrijd tegen PSV stak Frank de Boer de hand in eigen boezem. Op de officiële website van Ajax zegt de trainer dat hij baalt dat zijn ploegen eigenlijk helemaal niets had in te brengen tegen de Eindhovenaren. "Daar baal ik het meest van. Het gat tussen de linies was te groot. Er zat een bepaalde twijfel in de ploeg tussen de voorste linie die stuurde en druk wilde zetten en de laatste die linie die niet een-op-een durfde te gaan spelen. Uiteindelijk kwamen we overal een stap te laat", aldus de oefenmeester.

De Boer wilde het Europa League-duel met Molde niet de schuld geven, aangezien PSV doordeweeks ook een wedstrijd in Moskou aflegde. "Ik merk de laatste tijd wel dat het qua scherpte wat achteruit gaat. Dat is ook wel te begrijpen als je veel wedstrijden achtereen speelt met een jonge groep. De scherpte om al organisatorisch goed te staan ontbrak een beetje. We reageerden in plaats van anticiperen op situaties."

De trainer van Ajax is op zoek naar een manier om de scherpte weer terug te krijgen en ziet mogelijk het wisselen van spelers als een oplossing om ze wat meer rust te geven. Daarnaast zei hij dat hij verantwoordelijk was voor de matige prestatie van zijn team. "Misschien hadden we juist tien meter lager moeten uitzakken of juist vol een-tegen-een gaan spelen. Dat is een keuze die je maakt. Nu stoorden Viktor en Davy vaak met zijn tweeën. Of met zijn allen doorgaan of de twee voorhoede spelers terug laten zakken. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Ik neem mezelf dat het meest kwalijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner