06.10.2015 09:15

Tsjechische oud-Ajacied vreest voor lot Oranje

Jurgen Streppel (l.) en Tomáš Galásek (r.) maken een praatje voorafgaand aan het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)
Jurgen Streppel (l.) en Tomáš Galásek (r.) maken een praatje voorafgaand aan het competitieduel Willem II - Ajax. (22-02-2015)

Tomáš Galásek hoopt met heel zijn hart dat Oranje zich alsnog weet te plaatsen voor het EK in Frankrijk, maar de oud-speler van onder meer van Ajax is er niet zeker van dat Tsjechië het kwalificatieduel met Turkije weet te winnen.

Het Nederlands elftal staat momenteel met twee punten achter op Turkije. Oranje zal daardoor moeten winnen van Kazachstan en Tsjechië, daarnaast moet het hopen op puntverlies van Turkije. Dan kan het Nederlands elftal zich nog plaatsen voor de play-offs. "Een EK zonder Nederland is niet te geloven", aldus Galásek tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat jullie door ons geholpen worden, maar ben er niet zeker van of dat gaat lukken. Bondscoach Pavel Vrba wil een aantal spelers die nog maar weinig kwalificatiewedstrijden hebben gespeeld een kans geven. Ik weet bijvoorbeeld nog niet of Petr Čech gaat keepen tegen Turkije."

"Het zou mooi zijn als Tsjechië wint", vervolgt Galásek, die in Nederland ook onder contract stond bij Willem II. "Anderen zullen willen laten zien dat ze erbij horen. Op het EK van 2004 wonnen we ook met een B-ploeg van Duitsland waardoor Nederland verder ging. Karel Brückner, de bondscoach van toen, is nog adviseur van de nationale ploeg. We hebben bovendien iets goed te maken omdat we op het EK in 2008 door de Turken zijn uitgeschakeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner