06.10.2015 11:16

Bakkali had het mentaal zwaar bij PSV

Zakaria Bakkali baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Espanyol - Valencia. (22-09-2015)
Zakaria Bakkali baalt van een gemiste kans tijdens het competitieduel Espanyol - Valencia. (22-09-2015)

Zakaria Bakkali heeft een moeilijk laatste jaar gehad bij PSV. De Belgische vleugelaanvaller vertrok afgelopen zomer transfervrij bij PSV. Bakkali tekende een contract bij het Spaanse Valencia.

Omdat Bakkali niet van plan was om zijn contract te verlengen bij PSV, werd er door de Eindhovenaren geen beroep meer gedaan op Bakkali. De negentienjarige aanvaller speelde daarom een jaar lang geen officiële wedstrijden. "Mentaal waren die maanden bij PSV bijzonder moeilijk", aldus Bakkali tegenover Sport/Voetbalmagazine. "Daarna moest ik ook nog de goede keuze maken. Ik wilde eerst dicht bij mijn familie voetballen, Frankrijk of Duitsland. Ook RSC Anderlecht was een mogelijkheid, maar uiteindelijk koos ik toch voor Spanje." 

"Om verschillende redenen: de club, de competitie, het sportieve, het weer en niet te ver van Marokko. De verbinding naar België is ook vrij goed, als mijn vader er niet is dan is mijn broer of mijn zus bij mij. Ik ben nooit alleen in Valencia. Ik woon op vijf minuten van het trainingscomplex, de stad bezoek ik nauwelijks", aldus Bakkali, die met de Belgische bondscoach, Marc Wilmots, sprak over zijn overgang naar Valencia. "Het is niet zo dat de bondscoach mij Valencia aangeraden heeft, maar hij vond het wel een goede club voor mij. Valencia was toch mijn keuze. Iedereen mag raad geven, maar ik doe uiteindelijk toch mijn eigen ding. Ik ben niet de man die veel naar anderen luistert."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner