07.10.2015 12:04

Ook Zweden in problemen: "Moeten winnen"

Ook voor Zweden staat deelname aan het EK in Frankrijk op de tocht. De situatie van de Scandinaviërs is in tegenstelling tot die van Oranje iets dragelijker. Als de Zweden blijven winnen gaan ze in ieder geval naar de play-offs in. Sterspeler Zlatan Ibrahimović heeft vertrouwen in een goede afloop.

Zweden stond er zo goed voor, maar na twee nederlagen in de laatste interlandperiode tegen Rusland en Oostenrijk verspeelde het land directe plaatsing voor het EK. Rusland is nu de nummer drie en dus moet Zweden voor directe kwalificatie hopen op een misstap van de Russen.

"We kunnen zeker het EK halen ondanks de twee catastrofale nederlagen van vorige maand", citeert Voetbal International Ibrahimović. Hij eist in de komende wedstrijden tegen Liechtenstein en Moldavië twee zeges. “Winnen. Dat moet. En of dat nou met 1-0, 4-0 of 5-0 gebeurt, je krijgt er maar drie punten voor."

Voor Ibrahimović is er veel aan gelegen om het EK van komende zomer te bereiken. De spits van Paris Saint-Germain miste in het verleden al de WK's van 2010 en 2014.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner