08.10.2015 09:00

Blind baalt van veld: "Dat vind ik vervelend"

Daley Blink in actie voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Spanje. (01-04-2015)
Daley Blink in actie voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Spanje. (01-04-2015)

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond op een kunstgrasveld in Kazachstan. Middenvelder annex verdediger Daley Blind is daar niet blij mee.

"We spelen hier in Astana op kunstgras", aldus Blind in gesprek met De Telegraaf. "Dat vind ik vervelend, want elke voetballer speelt het liefst op echt gras. Zeker als je de velden in Engeland gewend bent. Dan is het minder prettig als je naar kunstgras moet, maar het is niet anders. En voor onze manier van spelen verschilt het niet veel."

"Op kunstgras kan je de bal ook heel goed laten lopen", vervolgt Blind. "Dus is het te hopen dat het veld een beetje gesproeid en niet te droog is, zodat de bal lekker snel gaat", aldus Blind, die het kunstgrasveld niet als excuus wil gebruiken. "Je moet positief blijven, zorgen dat de sfeer goed blijft en vol energie de wedstrijden in gaan. IJsland-thuis en Turkije-uit hebben we nu achter ons gelaten. Het heeft geen zin meer om bij die nederlagen stil te staan. Het is belangrijk om vooruit te kijken en keihard te werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner