08.10.2015 21:26

Aanklager KNVB verzwaart eis tegen Kramer

Ted van de Pavert (l.) en Michiel Kramer (r.) vechten een duel uit tijdens De Graafschap - Feyenoord. (04-10-2015)
Ted van de Pavert (l.) en Michiel Kramer (r.) vechten een duel uit tijdens De Graafschap - Feyenoord. (04-10-2015)

De stap naar de tuchtcommissie heeft Michiel Kramer en Feyenoord tot nu toe weinig goeds opgeleverd. De spits kreeg een schikkingsvoorstel van drie duels na gedoe in het duel met De Graafschap, die eis is nu verzwaard. In plaats van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, eist de aanklager betaald voetbal nu een straf van vier volledige duels schorsing.

Kramer stond donderdag voor de tuchtcommissie, aangezien hij het niet eens was met de eerste strafeis van de aanklager betaald voetbal. De spits van Feyenoord werd naar aanleiding van de wedstrijd De Graafschap - Feyenoord aangeklaagd, nadat op beelden te zien was dat Kramer Ted van de Pavert zou hebben geslagen. Feyenoord stelt echter dat dit niet gebeurd is.

Daarnaast stellen de Rotterdammers dat scheidsrechter Danny Makkelie de duwpartij van Kramer beoordeeld heeft door te fluiten, waardoor de situatie ook beoordeeld is. In dat geval kan de KNVB en de aanklager betaald voetbal niet opnieuw oordelen over het moment en zou een commissiezaak dus niet nodig zijn.

Mocht de schorsing van Kramer blijven staan, dan mist de spits de competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen en AZ en de bekerwedstrijd tegen Ajax. Als de nieuwe schorsing wordt gehanteerd, mist Kramer bovenop de hiervoor genoemde duels ook de competitiewedstrijd tegen zijn oude club ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner