09.10.2015 19:15

Oranje u19 al zeker van eliteronde na winst

Waar het Nederlands elftal kwakkelt in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap, doen de jongelingen van Oranje het meer dan prima. Na twee winstpartijen zijn de spelers van Oranje onder 19 al zeker van een plek in de eliteronde.

Na de 9-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Gibraltar, won het elftal van bondscoach Aron Winter vrijdagmiddag met 2-0 van Liechtenstein. Hierdoor is Oranje al zeker van een plek bij de eerste twee landen in de groep, wat betekent dat de jongelingen plaatsing voor de eliteronde niet meer mis kunnen lopen. Hierdoor is de interland van aankomende maandag, tegen Frankrijk, een wedstrijd om des keizers baard.

Tegen Liechtenstein was Steven Bergwijn weer eens de gevierde man. De PSV'er begon op de bank, viel na een uur spelen in en wist vervolgens na zeven minuten de score te openen. Voor rust hielp Oranje onder 19 veel kansen om zeep tegen Liechtenstein, maar de ban werd in de tweede helft dus gebroken. Een stormloop bleef uit, maar met een eigen doelpunt hielp Maximilian Góppel Oranje aan een ruimere overwinning: 2-0.

Op het moment van schrijven speelt Frankrijk onder 19 een interland tegen Gibraltar. Mochten de Fransen dit duel winnend afsluiten, dan spelen Nederland en Frankrijk aankomende maandag om de koppositie in de groep. Vervolgens gaat het kwalificatietoernooi dan verder in de eliteronde, waarin tickets voor het Europees Kampioenschap op het spel staan.