10.10.2015 21:50

Tien landen al zeker van deelname aan EK

Richting het einde van de kwalificaties van het Europees Kampioenschap 2016 wordt het deelnemersveld dat in 2016 in Frankrijk gaat schitteren steeds meer bekend. Tien landen plaatsten zich al voor de eindronde.

Gastland Frankrijk is automatisch geplaatst voor het toernooi in eigen land, daarnaast zijn al een paar andere grote landen zeker van de eindstrijd. Engeland, Spanje, Portugal en Italië plaatsten zich voor het einde van de kwalificatiereeks voor het EK. De grootste verrassing in het voorlopige deelnemersveld is Noord-Ierland, dat zich na negen wedstrijden bovenaan terugvindt in kwalificatiegroep F en niet meer in te halen is door de nummer drie Hongarije. De Noord-Ieren debuteren door de kwalificatie op een eindtoernooi.

Oostenrijk, Zwitserland, IJsland en Tsjechië zijn de overige landen die al zeker zijn van deelname. De twee laatstgenoemde landen zitten in de kwalificatiegroep van Nederland, dat zaterdagavond met 2-1 won van Kazachstan en daardoor uitzicht houdt op de derde plek. Alle nummers drie in de kwalificatiegroepen stromen in tijdens de play-offs, waar via een omweg alsnog een ticket voor het EK in Frankrijk bemachtigd kan worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner