11.10.2015 08:17

De helft van het deelnemersveld EK ingevuld

De helft van het deelnemersveld aan het EK voetbal in Frankrijk is ingevuld. Italië, België en Wales voegden zich zaterdag bij de negen landen die zich al hadden gekwalificeerd voor het eindtoernooi.

Tijdens de laatste speelronde in de negen groepen, die verspreid is over zondag, maandag en dinsdag, worden nog acht EK-tickets verdeeld. De resterende vier startbewijzen zijn volgende maand te verdienen tijdens de play-offs tussen acht nummers drie van de poules

Frankrijk is als gastland automatisch zeker van deelname. Engeland, IJsland, Tsjechië, Oostenrijk, Noord-Ierland, Portugal, Zwitserland en Spanje kwalificeerden zich daarna ook voor het EK met het grootste deelnemersveld ooit. Italië, Wales en België kwamen daar zaterdag bij. Alle nummers één en twee van de negen groepen gaan naar het EK, net als de beste nummer drie.

Voor het Nederlands elftal rest nog slechts een minieme kans om derde te worden in groep A en de play-offs in te gaan. Oranje heeft daar wel de hulp voor nodig van IJsland, dat dinsdag Turkije moet verslaan.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner