11.10.2015 22:39

Polen en Duitsland kwalificeren zich voor EK

Polen is erin geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK dat volgend jaar in Frankrijk wordt gehouden. De Polen versloegen zondagavond directe concurrent Ierland. Ook Duitsland kwalificeerde zich voor het eindtoernooi.

Het duel in Polen begon spectaculair: na dertien minuten zette Krychowiak de 1-0 op het scorebord, maar niet veel later was het aan de andere kant ook raak. Na een overtreding op Shane Long mocht Jon Walters in het strafschopgebied aanleggen en hij faalde niet. Lewandowski zorgde vlak voor rust al voor het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Duitsland had aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor het EK. De Duitsers troffen in Georgië een bijzonder lastige tegenstander, maar wonnen uiteindelijk wel. Max Kruse maakte tien minuten voor tijd de winnende 2-1. Door de overwinning is Duitsland de groepswinnaar in Groep D geworden. Polen is als tweede geëindigd, Ierland doet mee aan de play-offs.