13.10.2015 16:58

McClaren over blessure Krul: "Enorme klap"

De zware blessure van Tim Krul is niet alleen slecht nieuws voor de speler zelf en het Nederlands elftal, maar ook voor Newcastle United. Steve McClaren baalt als een stekker en weet dat hij nu met een keepersprobleem zit.

Deze week werd bekend dat Krul dit seizoen niet meer in actie komt, vanwege een kruisbandblessure. Een grote teleurstelling voor Newcastle United. "Dit is een enorme klap voor de club, maar ook voor Tim zelf", zegt manager McClaren op de website van Newcastle United. "Hij zou in eerste instantie niet spelen bij de nationale ploeg en dat was eigenlijk goed nieuws voor Newcastle. Dat betekent dat hij weer fit terug zou keren. Later kreeg ik een berichtje waarin ik las dat hij wel speelde én dat hij zwaar geblesseerd is geraakt."

Voor McClaren een dreun in het gezicht. Newcastle United kent een moeizame seizoensstart en staat op de laatste plaats in de Premier League. Tim Krul was één van de lichtpuntjes, maar ook hij valt nu weg. "Tim is een belangrijke speler voor ons, zowel op het veld als in de kleedkamer. Dat we hem de rest van het seizoen moeten missen is moeilijk. Alleen voor Tim zal het een zeer zware periode worden. Hij is sterk en zal beter terugkeren." Krul raakte geblesseerd in het duel met Kazachstan. Na een misverstand met Jeffrey Bruma verstapte de keeper zich.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner