14.10.2015 10:38

Kritiek op Depay: "Alsof hij geen zin had"

Die Spieler der niederländischen Elftal sind nach der verpassten EM-Qualifikation völlig am Boden zerstört. (13.10.2015)
Die Spieler der niederländischen Elftal sind nach der verpassten EM-Qualifikation völlig am Boden zerstört. (13.10.2015)

Memphis Depay was dinsdag in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië onzichtbaar. Dat viel oud-international en Ajacied Sjaak Swart op. Hij is kritisch op de aanvaller.

"Depay had heel slechte voorzetten. Het leek wel of hij geen zin had in deze wedstrijd", zegt Swart tegen de NOS. Volgens hem ontbeert het Oranje aan spelers die net even wat meer kunnen brengen. "We hebben geen vedetten in dit team. Dat mis je. Een Arjen Robben houdt in z'n eentje een complete achterhoede bezig. Dan ben je een klasse beter."

Over de prestatie van het Nederlands elftal tegen Tsjechië is Swart duidelijk. "Als je in de tweede helft tegen tien man speelt en je krijgt alsnog zes corners tegen dan doe je het heel slecht." Oranje kwam dinsdag in de Amsterdam ArenA met 0-2 achter, maar kwam met een man meer te spelen door een rode kaart bij de Tsjechen. Dat mocht niet baten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner