15.10.2015 14:15

Wijzigingen binnen Utrecht leidt tot vertrek

Voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax liggen de ballen al klaar in de Galgenwaard. (05-04-2015)
Voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax liggen de ballen al klaar in de Galgenwaard. (05-04-2015)

Edwin de Kruijff, manager spelersaken, verlaat FC Utrecht. Sinds de komst van Erik ten Hag, die trainer en technisch directeur is, naar de Domstad is er een verschil van mening ontstaan binnen de club. 

"Het is wel een stap, daar draai ik niet omheen. Met de komst van Ten Hag en de nieuwe structuur ontstond er een nieuwe situatie. We hebben gekeken naar mijn nieuwe rol, ook hebben we gesproken over de functie van hoofd scouting, en daarover hadden we verschil van inzicht", zegt De Kruijff.

Hij vervulde acht jaar lang deze rol binnen FC Utrecht en betreurt dan ook dat het zo is gelopen. Toch denkt hij dat het beter is dat hij vertrekt aangezien de club anders de dupe wordt van de verschillende visies. "Daarop heb ik aangegeven dat het beter zou zijn om te stoppen. Ik zie sommige dingen toch anders en wil mezelf kunnen blijven aankijken in de spiegel. Als je ergens werkt, moet je er vol voor gaan en enthousiast zijn. Anders krijg je wellicht een rare situatie."

"Dan houd je het niet vol, zeker niet bij FC Utrecht. Ik wil dat voorkomen en niemand voor de voeten lopen. Ik ben de club enorm dankbaar voor de geboden kansen en en heb veel geleerd. Maar ik heb een mening. Ik ben geen type dat met alle winden meewaait, ik ben geen wuivend riet", sluit De Kruijff af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner