15.10.2015 16:28

Živković teleurgesteld in zichzelf en Streppel

Richairo Živković (l.) probeert bij Joël Veltman (r.) weg te komen, maar slaagt daar niet in tijdens de wedstrijd Ajax - Willem II. (15-08-2015)
Richairo Živković (l.) probeert bij Joël Veltman (r.) weg te komen, maar slaagt daar niet in tijdens de wedstrijd Ajax - Willem II. (15-08-2015)

Richairo Živković werd afgelopen zomer door Willem II op huurbasis overgenomen van Ajax. De aanvaller werd binnengehaald als de man die voor de doelpunten moest zorgen, maar daar is vooralsnog weinig van terecht gekomen. Het jonge talent is fit, maar ziet zichzelf vooral terug op de bank. 

"Ik ben teleurgesteld in mezelf en de trainer", zegt Živković tegenover Omroep Brabant. "De trainer beslist of ik wel of niet speel. Ik moet er staan als hij wel een beroep op mij doet. Ik wil altijd spelen en ben daarom teleurgesteld. Zowel in mezelf als in de trainer. Maar geen zorgen, het komt goed."

Willem II scoorde tot op heden in de competitie pas zes doelpunten in acht wedstrijden en dus heeft Živković zijn ploeg nog niet kunnen helpen in hetgeen waar hij voor gehaald is. Toch is de aanvaller, die vorig seizoen in dienst van Jong Ajax achttien doelpunten maakte in de Jupiler League, niet somber gestemd. "We hebben veel pech gehad. Als we op deze voet verder gaan, zullen we stijgen op de ranglijst. Daar heb ik geen enkele twijfel over."

Zijn trainer, Jurgen Streppel, geeft aan dat zijn jonge pupil weet waarom hij niet speelt. "Richairo weet hoe het zit. Hij komt binnenkort weer aan spelen toe en dan gaat hij ook ongetwijfeld doelpunten voor ons maken", aldus Streppel. De oefenmeester bereidt zijn ploeg momenteel voor op de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. Traditioneel gezien hebben de Tilburgers het daar altijd lastig, maar aan die aspecten heeft hij geen boodschap.

"Ik heb helemaal niets met statistieken. Dat is iets voor journalisten. Statistieken hebben geen enkele betekenis. Al winnen we ieder jaar in Groningen, dat biedt toch geen garantie voor zaterdag?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner