17.10.2015 11:15

De Boer reageert op bestuurlijke onrust

Ajax-trainer Frank de Boer geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
Ajax-trainer Frank de Boer geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

Trainer Frank de Boer meent dat hij weinig zal merken van het vertrek van Tscheu La Ling. De hoofdtrainer en de adviseur van de Amsterdammers hebben geen een keer met elkaar gesproken.

La Ling staakte deze week zijn werkzaamheden als adviseur bij Ajax. Voor Frank de Boer verandert er weinig, aangezien hij vooral op het veld bezig is. "Ik heb ook weinig met hem te maken. Hij was adviseur van de rvc. Ik denk dat zij in goed overleg hebben besloten de samenwerking te beëindigen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Je weet dat er wel weer vragen over zullen komen, maar ik focus me op het eerste elftal en Ling heeft zich volgens mij meer met andere zaken bezig gehouden."

De kritiek van La Ling is dat Ajax niet goed heeft ingekocht. De Boer denkt dat de oud-speler van Ajax gelijk heeft. "Bij sommige spelers heeft hij gelijk gehad. We hebben een aantal jongens gehuurd, van wie er een aantal niet succesvol is geweest. Het is altijd een risico als je spelers aankoopt. En het is fiftyfifty, denk ik. Het had zeker beter gekund."

Hoewel de aankopen niet altijd even gelukkig zijn, vindt De Boer dat het wel weer een voordeel heeft gehad. "Maar eigenlijk zijn die missers altijd opgevangen door eigen jeugd. In dat opzicht kun je ook zeggen dat ik niet automatisch voor jongens kies die zijn gehaald."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner