17.10.2015 13:59

Juventus verdient meeste in kampioenenbal

Verliezend Champions League-finalist Juventus heeft vorig seizoen het meeste geld verdiend in de Champions League. De Italianen kregen bijna dertig miljoen euro meer dan de uiteindelijke winnaar FC Barcelona. Dit blijkt uit cijfers die de UEFA zaterdag publiceerde.

Clubs verdienen niet alleen geld door te presteren in het kampioenenbal, maar krijgen ook inkomsten vanuit televisiegelden. Via een verdeelsleutel worden de inkomsten van de uitzendrechten verdeeld over clubs uit één land, waardoor het mogelijk is dat een Italiaanse ploeg meer krijgt dan een Spaanse ploeg, als er in Italië meer wordt betaald voor de uitzendrechten. Daarnaast kan een ploeg meer opstrijken als er minder ploegen uit één land deelnemen aan de Champions League.

Zo kan het dat Juventus, dat in de finale verloor van FC Barcelona, dertig miljoen euro meer verdiende dan de Catalanen. De Oude Dame hield negentig miljoen euro over aan de Europese campagne. Op nummer drie staat Paris Saint-Germain, dat strandde in de kwartfinale. De Fransen waren een kleine zestig miljoen euro rijker aan het einde van het toernooi.

In Nederland was Ajax de enige deelnemer aan de Champions League, waardoor de ploeg goed boerde. De Amsterdammers verdienden in totaal 23 miljoen euro ,waarvan 22 miljoen in het kampioenenbal. Daarmee deed de ploeg het veel beter dan Feyenoord (4,5 miljoen euro) en PSV (4,1 miljoen euro).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner