18.10.2015 09:32

Van Gaal legt de reserveplek van Depay uit

Zonder Memphis Depay won Manchester United zondag met 3-0 van Everton. De aanvaller was niet geblesseerd, maar zat toch het hele duel op de bank. Trainer Louis van Gaal heeft daar zo zijn redenen voor.

"Je moet wel respect hebben voor de filosofie van het team", legt de eindverantwoordelijke bij Manchester United op de persconferentie na de gewonnen wedstrijd tegen Everton uit. "Ryan Giggs (de assistent-trainer bij Manchester United, red.) heeft hem al wat adviezen gegeven, maar een speler is zelf verantwoordelijk."

"We hebben gezien dat sommige spelers daar moeite mee hebben. Dat kan je niet weten als je ze koopt, dat moet je gewoon afwachten. Dat is wat er vorig jaar gebeurde met Di María en Falcao", kijkt Van Gaal terug op vorig seizoen, waarin Manchester United stuntte met het binnenhalen van de Zuid-Amerikaanse sterspelers. Zowel Di María als Falcao wist echter niet te slagen in Manchester.

Van Gaal wilde op het persmoment geen uitsluitsel geven over Depay, die mogelijk ook de volgende wedstrijd van Manchester United op de bank begint. "Daar heb ik het alleen met Memphis over, niet met journalisten. Of ik nog in hem geloof? Uiteraard. Het probleem met jonge spelers is dat ze niet constant zijn. Dat moeten ze leren. We moeten Memphis wat tijd geven."

Tegen Everton begon Manchester United met Wayne Rooney en Anthony Martial in de voorhoede. De Fransman maakt een sterke indruk in zijn eerste maanden in de Premier League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner