18.10.2015 14:20

FC Twente wint matig duel van NEC Nijmegen

NEC-aanvaller Anthony Limbombe snelt langs zijn tegenstander van FC Twente, Peet Bijen. (18-10-2015)

FC Twente heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. De Tukkers wonnen in een matig duel met 1-0 van NEC Nijmegen. Verdediger Peet Bijen was de matchwinner voor de Enschedeërs.

De eerste helft van FC Twente - NEC Nijmegen was niet om over naar huis te schrijven. FC Twente kreeg na drie minuten spelen weliswaar een grote kans - Chinedu Ede schoot van dicht bij naast - maar daarna gebeurde er bijzonder weinig in Enschede. Beide ploegen werden enkel 'gevaarlijk' door middel van afstandsschoten. In de blessuretijd kreeg Hakim Ziyech nog een aardige schietkans, maar zijn poging werd geblokt.

Ook de tweede helft begon weinig enerverend. Verdedigend stond het bij beide ploegen goed, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Tijdens de eerste twintig minuten na rust gebeurde er dan ook weinig in de Grolsch Veste. Pas nadat Thomas Agyepong bij FC Twente in de ploeg was gekomen voor de matig spelende Michael Olaitan kwam er leven in de brouwerij. Twee minuten nadat de huurling van Manchester City zijn opwachting had gemaakt kreeg hij een grote kans, maar NEC-doelman Benjamin Kirsten bracht redding op de poging van de Ghanees.

Een minuut later was het daarentegen wel raak voor FC Twente. Agyepong kon koppen na een hoekschop van Ziyech, maar zijn poging werd geblokt door Christian Santos. De bal kwam daardoor voor de voeten van Peet Bijen terecht. De verdediger twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen: 1-0.

In de slotfase schoot invaller Mohamed Rayhi namens NEC nog op de paal, maar het bleef 1-0 in Enschede. FC Twente heeft na de overwinning op NEC negen punten uit negen wedstrijden. NEC blijft vanzelfsprekend op dertien punten staan. FC Twente krijgt volgende week bezoek van PSV, terwijl NEC het in eigen huis opneemt tegen FC Groningen.

Door: Jurre Hermans