18.10.2015 16:23

De Graafschap verdubbelt het seizoentotaal

De Graafschap-speler Youssef El Jebli (r) gaat in duel met ADO den Haag-middenvelder Thomas Kristensen. (18-10-2015)

In een fysieke wedstrijd, waarbij vooral de luchtduels niet geschuwd werden, heeft De Graafschap het tweede puntje van het seizoen gepakt. In Zuid-Holland bleef de hekkensluiter tegen ADO Den Haag steken op 1-1.

ADO Den Haag – De Graafschap was typisch een wedstrijd waar het venijn in de staart zat. In de eerste helft gold dit al helemaal, aangezien het vuurwerk in de eerste veertig minuten uitbleef. Vijf minuten voor tijd maakten beide ploegen dit echter helemaal goed. Even daarvoor miste Erik Quekel dé kans op de openingstreffer, nadat hij van dichtbij op Martin Hansen schoot. Mike Havenaar was even later wel scherp voor de goal. Gianni Zuiverloon verlengde een corner met het hoofd en vond zodoende zijn collega, die bij de tweede paal simpel binnen tikte. Zuiverloon vertolkte daarna een negatieve hoofdrol, door een voorzet van Youssef el Jebli op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman te werken.

Ook de begin van de tweede helft was niet bijster interessant. Voor ramptoeristen was het uitvallen van Jan Lammers het hoogtepunt, de mandekker moest zich laten vervangen nadat hij hard in aanraking kwam met Havenaar tijdens een luchtduel. Na een kwartier in de tweede helft werd de thuisploeg wakker. Eerst heroverde Roland Alberg zelf de bal en schoot hij bijna raak in de korte hoek, vervolgens kon Danny Bakker een indraaiende vrije trap bijna verwerken tot een doelpunt. Ook Zuiverloon meldde zich voor de goal van De Graafschap, maar na een rommelige situatie schoot de man van het eigen doelpunt hard op doelman Hidde Jurjus.

In de slotfase bleef ADO Den Haag sterker in eigen huis, maar het was De Graafschap dat dankzij Ted van de Pavert en invaller Robin Pröpper stand wist te houden. Het centrale duo vocht schitterende, fysieke duels uit met de lange Havenaar, maar wist uiteindelijk stand te houden. Door het gelijkspel verdubbelt De Graafschap het seizoentotaal, maar blijft het de hekkensluiter van de Eredivisie. ADO Den Haag profiteert nauwelijks van de misstap van Willem II, maar is inmiddels wel uit de directe gevarenzone gekropen door het puntje.

Door: Jos Boesveld