18.10.2015 19:48

Van der Hart baalt: "Het is gewoon een fout"

Vitesse komt op voorsprong tegen PEC Zwolle door een fout van Mickey van der Hart. Hij ziet dat Lewis Baker een vrije trap er in kan schieten. (18-10-2015)
Vitesse komt op voorsprong tegen PEC Zwolle door een fout van Mickey van der Hart. Hij ziet dat Lewis Baker een vrije trap er in kan schieten. (18-10-2015)

Mickey van der Hart baalt van zijn fout tegen Vitesse. De doelman van PEC Zwolle trekt het boetekleed aan voor de 0-1 van Lewis Baker.

Baker nam een vrije trap vanaf de zijkant en schoot in één keer op het doel. Van der Hart was verrast en daardoor werd het 0-1. "We komen achter door een fout van mij. Gelukkig maken we snel de 1-1", zegt hij in een interview met Voetbal.com. Vanaf dat moment was het vonnis van PEC getekend. Het werd een dag vol met pech. "Dan krijg je een ongelukkige penalty tegen en ook nog een derde vlak voor rust dan loop je achter de feiten aan. Dan komt er ook nog een rode kaart en dan is het simpel gezegd de schade beperkt houden."

Bij rust stond het 1-3 voor Vitesse. "Het is wel een tik. We beginnen de tweede helft met goede moed, maar zijn te slordig en daar komt die rode kaart uit voort", aldus de doelman over de rode kaart van Ouasim Bouy. Daardoor kreeg PEC een tweede strafschop tegen. "De tweede is vanuit mijn standpunt geen penalty. Hij liet zich makkelijk vallen, maar ik heb nog geen herhaling of televisiebeelden gezien. Ik betwijfel op het een overtreding is."

Van der Hart zag dat het toen gedaan was met PEC, maar is nog steeds ontevreden over de 0-1. "Die vrije trap mag er gewoon niet in. Ik sta niet goed en daardoor reageer ik te laat. Dat reken ik mezelf aan en niemand anders", is Van der Hart kritisch op zijn eigen prestaties. "Het is gewoon een fout, ik had hem gewoon moeten hebben."

Overstap
Van der Hart maakte van de zomer de gevoelige overstap van Go Ahead Eagles naar PEC Zwolle. De streekgenoot degradeerde en Van der Hart greep zijn kans bij PEC. Dat de twee rivalen zijn, deert Van der Hart niet. "Ik heb me daar niet mee bezig gehouden. Ik heb hier de kans om mij door te ontwikkelen en die heb ik gegrepen. Je weet dat het bepaalde emoties oproept", blijft hij nuchter. Het contract van de doelman loopt na dit seizoen af, maar PEC heeft een optie om het met één jaar te verlengen. "De optie is vanuit Zwolle. Maar ik hou me er op dit moment nog niet al te veel mee bezig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner