19.10.2015 12:05

Gudelj over Bazoer: "We hebben een klik"

Nemanja Gudelj kan lachen nadat hij de 0-2 op het scorebord heeft gezet tijdens Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)
Nemanja Gudelj kan lachen nadat hij de 0-2 op het scorebord heeft gezet tijdens Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)

Nemanja Gudelj vormt een blok voor de verdediging samen met Riechedly Bazoer. De twee voetballen nog maar een paar maanden met elkaar, maar Gudelj merkt dat de twee goed kunnen samenwerken.

Normaal gesproken staan Bazoer en Gudelj samen voor de defensie en Davy Klaassen op '10'. Doordat Bazoer naast hem staat, kunnen ze afwisselen wie er mee naar voren gaat. "Ik voel me daar prima bij. We begrijpen elkaar goed, we hebben een klik. We staan altijd gestaffeld, dus niet op één lijn. Bazoer is wat aanvallender ingesteld", zegt Gudelj in gesprek met Ajax Life. De middenvelder heeft niet de urgentie om continu in de zestien op te duiken. Hij weet dat zijn kwaliteiten ook verder van de goal te benutten zijn. "Ik hoef zelf niet per se van acht meter te schieten. Ik kan ook vanaf 25 meter raak schieten."

Met Ajax gaat Gudelj aan kop in de Eredivisie. Toch is er wat gemor op de tribunes, vanwege het spel van de Amsterdammers. Afgelopen weekend won het met 0-2 van Heracles Almelo en toch blijven de fans kritisch, zo ziet Gudelj. "Bij Ajax wordt alleen maar gepraat over die ene slechte wedstrijd, ook al heb je daarvoor drie keer gewonnen met vrij aardig spel. De club ligt onder een vergrootglas."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner