19.10.2015 15:01

Dante: "Bijzonder om tegen PSV te spelen"

Dante heeft de bal tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim. (17-10-2015)
Dante heeft de bal tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim. (17-10-2015)

De Braziliaan Dante is blij dat hij de kans krijgt om tegen PSV te spelen. De verdediger van VfL Wolfsburg zag in het verleden veel landgenoten schitteren bij de Eindhovenaren.

"Iedereen weet dat verschillende Braziliaanse topspelers in het verleden voor PSV hebben gevoetbald, Romário, Ronaldo… Als kind heb ik daar veel van meegekregen", aldus Dante tegenover Voetbal International. "Dus ja, ik vind het wel bijzonder om tegen PSV te spelen. Met mijn goede vriend Marcelo (voormalig PSV-verdediger, nu uitkomend voor Hannover 96, red.) heb ik het er nog over gehad. Of ik hem om advies heb gevraagd? Nee, hij is al ruim twee jaar weg bij PSV, de meeste jongens uit zijn periode zijn al vertrokken."

De Duitsers hebben na twee speelrondes in de Champions League - net als PSV - drie punten. "Wolfsburg zit in een van de zwaarste poules. Iedereen heeft nog evenveel kans om door te gaan naar de knock-outfase. We begonnen goed met een 1-0 overwinning op CSKA Moskou. Helaas hebben we die lijn niet kunnen doortrekken tegen Manchester United (2-1 verlies), al kwamen we die uitwedstrijd nog wel vroeg op voorsprong. Maar Wolfsburg wil zich plaatsen voor de volgende ronde. Dan móéten we dus woensdag van PSV winnen; wij spelen thuis."

PSV ziet zichzelf als de underdog, maar daar wil Dante niets van weten. "Maar PSV is wel de kampioen van Nederland en heeft zeker in de wedstrijd tegen Manchester United (2-1) van zich doen spreken, dat resultaat heeft indruk gemaakt. Ook zij zullen strijden om de bovenste twee plaatsen. Maar Wolfsburg speelt nu twee keer achter elkaar tegen PSV; die duels zullen voor beide teams bepalend zijn voor het verdere verloop."

De Braziliaan is lovend over de Nederlandse spits Bas Dost. "Hij is een heel goede aanvaller en heeft bewezen regelmatig een doelpunt te kunnen maken. De concurrentie bij VfL Wolfsburg is groot, maar Bas was al op verschillende momenten in het seizoen beslissend voor het team. Ik weet zeker dat hij dit seizoen een grote bijdrage gaat leveren aan onze prestaties."

De prestaties van Wolfsburg zijn dit seizoen nog niet om over naar huis te schrijven. "Het moet stabieler. Maar doordat we veel veranderingen binnen de selectie hebben doorgevoerd, is het normaal dat je als team ups en downs hebt. De spelers moesten wennen aan de nieuwe jongens, waaronder ikzelf. Ook speelt het team een ander systeem. Maar vanaf nu moet het met de week beter gaan. Al hebben we het in thuiswedstrijden tot nu toe goed gedaan, in Wolfsburg zijn we nog ongeslagen dit seizoen. Die lijn willen we natuurlijk tegen PSV doortrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner