19.10.2015 16:52

Schaken boos: "Vind ik echt niet kunnen"

Ruben Schaken (r.) dribbelt langs Tolgahan Çiçek (l.) tijdens ADO Den Haag - De Graafschap. (18-10-2015)
Ruben Schaken (r.) dribbelt langs Tolgahan Çiçek (l.) tijdens ADO Den Haag - De Graafschap. (18-10-2015)

Ruben Schaken is niet blij met het publiek van ADO Den Haag. De fanatieke aanhang misdroeg zich afgelopen zondag tijdens het thuisduel met De Graafschap (1-1, red.).

"Dat het publiek ging fluiten, kan ik begrijpen. Maar de leuzen die ze scandeerden, vind ik echt niet kunnen en die zijn hier ook niet voor herhaling vatbaar", aldus Schaken in gesprek met De Telegraaf. "Zulke spreekkoren helpen ons niet, integendeel. Ik heb liever dat ze ons na afloop dan tijdens de wedstrijd verrot schelden. Gelukkig heb ik een dikke huid."

Na negen competitiewedstrijden staat ADO Den Haag pas op één overwinning. "Dat is inderdaad erg schaars", aldus Schaken, die ploeggenoot Gianni Zuiverloon afgelopen weekend een eigen doelpunt zag maken. "Die gelijkmaker was heel knullig, maar ook inherent aan de situatie waarin wij zitten. We moeten de negatieve spiraal heel snel doorbreken, want op deze manier win je nooit een wedstrijd."

Aankomend weekend krijgt ADO Den Haag een herkansing tegen SC Cambuur. "We hebben een zege héél hard nodig. Die zullen we zelf moeten afdwingen. Voor ons is nu elk duel lastig. We gaan er alles aan doen om de supporters weer achter ons te krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner