21.10.2015 11:12

Europese Ajax-opponent haalt trainer terug

Ole Gunnar Solksjaer keert terug als trainer bij Molde FK, de Noorse club die in de groepsfase van de Europa League tegenstander is van Ajax. De oud-speler van onder meer Manchester United tekende woensdag een contract voor 3,5 jaar en zit donderdag direct op de bank voor de Europese thuiswedstrijd tegen Celtic.

Solksjaer (42) is de opvolger van Erlin Moe, die sinds augustus interim-trainer was na het vertrek van Tor Ole Skullerud. Daarvoor was Solksjaer van 2011 tot 2014 ook al drie jaar trainer in Molde, waar de Noor ook als speler één seizoen onder contract stond voor hij van 1996 tot 2007 bij United zou spelen. Na zijn vertrek uit Molde was hij kort trainer van Cardiff City. Momenteel trainde hij de jeugd van Clausenengen, de club waar hij opgroeide.

Molde staat zevende in de Noorse zomercompetitie. In de Europa League gaat de ploeg met vier punten uit twee duels aan de leiding in groep A door een zege bij Fenerbahçe en een gelijkspel thuis tegen Ajax. Op de laatste speeldag op 10 december speelt Molde in Amsterdam tegen Ajax.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner