21.10.2015 19:28

De Haan verwacht meer van 'Samba' Larsson

Sam Larsson (r.) gaat over de knie bij Hedwiges Maduro (l.) tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)
Sam Larsson (r.) gaat over de knie bij Hedwiges Maduro (l.) tijdens FC Groningen - sc Heerenveen. (13-09-2015)

Foppe de Haan verwacht meer van Sam Larsson. De Zweede aanvaller weet dit seizoen moeizaam het net te vinden en daar wil de interim-trainer van sc Heerenveen verandering in brengen. De buitenspeler heeft de bijnaam 'Samba Sam', maar de aanvaller is uit vorm.

Na goedkeuring van het thuisfront start Foppe de Haan zijn avontuur in Friesland. Zijn eerste daad is het verbeteren van de Zweedse aanvaller. De Haan ziet in hem een sleutelspeler. "Larsson kan op dit moment één helft goed spelen, maar geen negentig minuten. Daar ga ik met hem over praten", geeft hij aan op de website van Heerenveen. Na negen competitieduels heeft Larsson slechts één keer gescoord. Dat kan beter, zo vindt De Haan. "Dat proces ga ik aan. Ik doe een beroep op zijn verantwoordelijkheid. Larsson is wat weggezakt, maar als hij in normale doen is, maakt hij de ploeg tien procent beter."

De Haan zal tegen Willem II zijn rentree maken als hoofdtrainer van Heerenveen. Hij tempert de verwachtingen. "Natuurlijk zal het niet meteen perfect zijn, maar als je de juiste toon gebruikt kan er snel iets veranderen. De organisatie moet staan. De linies moeten compact spelen. We moeten niet te veel achter de tegenstander aanlopen, maar juist voor de man komen en niet te veel mensen voor de bal hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner