22.10.2015 21:10

Lazio Roma doet met tien man goede zaken

Lazio heeft met tien man goede zaken gedaan in groep G van de Europa League. De Romeinen, onder wie de Nederlandse vleugelverdediger Wesley Hoedt, wonnen donderdag met 3-1 van Rosenborg BK.

De thuisclub speelde bijna de hele wedstrijd in ondertal. De Braziliaan Mauricio kreeg na amper vijf minuten rood voor een overtreding op Alexander Toft Söderlund. Hoedt had toen al tegen de paal gekopt na een Italiaanse hoekschop. Stefano Mauri raakte in de rebound dezelfde paal.

Lazio nam na een klein half uur alsnog een voorsprong. Alessandro Matri scoorde op aangeven van Antonio Candreva. Na rust legde hij de bal zelf klaar voor Felipe Anderson: 2-0. Söderlund deed iets terug namens de Noren maar echt spannend werd het niet meer. Candreva besliste het duel. Hij benutte in tweede instantie een strafschop. Vlak voor tijd miste Söderlund er een aan de overkant.

Lazio kwam door de zege op zeven punten, drie meer dan Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Oekraïners verloren thuis van Saint-Étienne, dat nu ook weer meedoet: 0-1. De treffer was van Romain Hamouma.