22.10.2015 21:49

Van den Brom: "Onnodig en onverdiend"

AZ-trainer John van den Brom maakte zijn ploeg donderdag na de bittere thuisnederlaag in de Europa League tegen FC Augsburg (0-1) amper verwijten. "Dit was een onnodige en onverdiende nederlaag", verzuchtte hij.

"We hebben weliswaar niet heel goed gespeeld. We waren soms heel slordig en leden veel balverlies, waardoor het veel kracht kostte om de bal te heroveren. Maar we zijn tot het einde doorgegaan en hebben minimaal vier honderd procent kansen afgedwongen. Een doelpunt zat er helaas voor ons echter niet in."

Van den Brom vond de Duitse treffer vlak voor de rust uit een vrije trap dubieus. "De arbiter gaf eerst voordeel, waarna Augsburg de kans verprutste. Daarna floot de scheidsrechter alsnog voor een overtreding. Nou ja, we moeten er verder niet over zeuren. Die Trochowski schoot de bal natuurlijk wel fantastisch binnen. Het was feitelijk hun enige kans. Die keeper van Augsburg, een mooie vent met een prima uitstraling, voorkwam in de extra tijd nog onze gelijkmaker. Maar ook met 1-1 was ik waarschijnlijk niet tevreden geweest."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner