24.10.2015 12:10

Foppe de Haan geeft Thern duidelijkheid

SC Heerenveen verkeert momenteel in zwaar weer. De ploeg presteert ver onder haar kunnen en vorige week werd Dwight Lodeweges ook nog eens ontslagen. Met de komst van Foppe de Haan moeten alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Voor Simon Thern lonkt er een basisplaats al is dat op een iets andere positie. De Zweed is er blij mee, die sowieso tevreden is met de komst van de ervaren trainer.

"Je voelt op zo'n moment meteen de kennis en de ervaring die de man heeft. Ik wist uit de verhalen wel ongeveer wie Foppe is en wat hij in het verleden heeft gepresteerd, maar verder moest ik het maar afwachten," citeert de Leeuwarder Courant uit de mond van Thern. "Hij heeft ons meteen stevig aangepakt. We gaan vanaf nu intensiever trainen, meer gericht op het individu ook. Ik heb er een goed gevoel over. Foppe is straight en hij weet waar hij het over heeft."

Volgens het Zweedse talent is De Haan duidelijk in wat hij wil. Ook zijn eigen rol is hem bekend. "Hij wil dat ik wat meer ga doen, dat ik sterker en sneller word. Ik moet achter de bal blijven. Mijn rol verandert." De middenvelder gaat links op het middenveld in plaats van op 'tien'. De middenvelder geeft aan dat die positie nog iets te hoog gegrepen is voor hem. "Ik ben geen Bergkamp of Litmanen. Een 'tien' moet een alleskunner zijn, van wereldklasse eigenlijk. Ooit kan ik dat denk ik, maar voor die positie moet ik nu nog veel leren."

Het lijkt erop dat Thern tevreden is het het vertrek van Lodeweges, maar toch baalt hij ervan. "Ik vind het jammer dat Dwight weg is. Het lag natuurlijk niet aan hem alleen. Na die 5-0 achterstand bij de rust tegen Feyenoord wilde ik het liefst een tijdje van de aardbodem verdwijnen. Maar als de trainer het gevoel en de energie mist om het om te buigen, is het beter dat iemand anders het overneemt." Het kan nu zomaar omslaan. Maar hoe? "We need to fight and run as hell."

De eerste mogelijkheid om dat omslagpunt te bereiken, kan vanavond in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn. Zoals het er nu op lijkt, gaat De Haan Heerenveen maar liefst op vijf plaatsen wijzigen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner