24.10.2015 12:24

Feyenoord doet mee aan groot Cruyff-applaus

Giovanni van Bronckhorst is niet helemaal tevreden over zijn team en geeft diverse aanwijzingen aan de zijlijn. (16-08-2015)
Giovanni van Bronckhorst is niet helemaal tevreden over zijn team en geeft diverse aanwijzingen aan de zijlijn. (16-08-2015)

Overal in Nederland werd met droevenis het nieuws van Johan Cruyff in ontvangst genomen, maar binnen de betaald voetbal organisaties was het teleurgestelde gevoel misschien wel het meest aanwezig. Dit weekend doen alle clubs ook mee aan steunbetuiging door in de veertiende minuut massaal te applaudisseren.

Ook Feyenoord, ondanks de enorme rivaliteit met Ajax, is van plan hieraan bij te dragen gaf Giovanni van Bronckhorst tegenover de Telegraaf aan. "Als we Johan Cruyff in zijn strijd tegen longkanker massaal met alle clubs en supporters kunnen steunen, dan doen wij daar met Feyenoord ook aan mee. Hij is zo belangrijk geweest voor het Nederlandse voetbal en ook voor Feyenoord," aldus de oefenmeester. Bovendien speelde Cruyff ooit een seizoen voor de Rotterdammers. Van Bronckhorst hoopt dat het legioen in de uitverkochte Kuip tegen AZ opstaat voor de steunbetuiging aan het adres van Cruyff.

"Cruyff is de grootste speler die ons land heeft voortgebracht, verantwoordelijk voor het totaalvoetbal van Oranje in 1974, het dreamteam van Barcelona en heeft in dat ene jaar ook veel betekend voor Feyenoord. Heel de wereld kent Cruyff en hij staat op een lijn met Pelé, Beckenbauer en Maradona en dat is iets wat we moeten koesteren," zegt van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord heeft Cruyff regelmatig ontmoet en herinnert zich een gesprek nog bijzonder goed. "In Barcelona, in Catalonië is hij bijna een heilige en toen ik daar speelde heb ik drie uur lang met hem van gedachten gewisseld over voetbal." Het was volgens van Bronckhorst een bijzondere en boeiende ontmoeting. "We zijn allemaal in zijn traditie opgegroeid in het voetbal," sluit de trainer af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner