24.10.2015 13:53

"De Jong is van nature niet zo'n groot talent"

Zaterdagavond is FC Twente voor de vijftigste keer in de Eredivisie de gastheer van PSV. Gezien de stand op de ranglijst is het bijna geen topper te noemen, maar toch heeft Jan van Halst, oud-speler van de Tukkers, zin in de wedstrijd.

De analist van FOX Sports vreest het ergste voor zijn oude ploeg. "Ze hebben enorm veel kwaliteit ingeleverd. Ze riepen voor de start van de competitie zelf: 'Wij hebben het beste middenveld van de Eredivisie', maar dat is niet zo. Behalve Ziyech, die neemt de boel op sleeptouw. Mokotjo gaat nog wel en Gutierrez, een geweldige voetballer, speelt met een zak aardappelen op de rug. Ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Doodzonde."

Van Halst is erg benieuwd naar Luuk de Jong, spits van de Eindhovenaren. "Hij kan het verschil maken, maar hij moet wel fit zijn. De Jong is van nature niet zo'n groot talent, dat hij meteen zonder wedstrijdritme een goede wedstrijd kan spelen. Dat zag je ook tegen Wolfsburg (2-0 verlies, red.). Veel balverlies, moeite met wenden en keren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner