24.10.2015 18:26

Real Madrid stuit opmars Celta de Vigo

Real Madrid heeft zaterdagmiddag de verrassende opmars van Celta de Vigo in de Primera División gestuit. De topclub uit de hoofdstad zegevierde met 3-1 in Galicië.

Cristiano Ronaldo en Danilo, voor 30 miljoen euro overgekomen van FC Porto, scoorden in de eerste helft voor Real. Celta de Vigo creëerde voor het eigen fanatieke publiek ook veel kansen. Doelman Keylor Navas speelde echter één van zijn beste wedstrijden voor Real. Hij had in de 85e minuut alleen geen antwoord op een fraaie knal van Nolito. Marcelo bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Celta de Vigo leed de eerste competitienederlaag van dit seizoen, na vijf overwinningen en drie gelijke spelen. De formatie heeft nu drie punten minder dan Real Madrid. FC Barcelona kan zondag op gelijke hoogte komen met de aartsrivaal. Het elftal van trainer Luis Enrique ontvangt dan Eibar.