24.10.2015 20:32

Heerenveen pakt punt bij rentree De Haan

Foppe De Haan is woedend op het spel van sc Heerenveen tijdens het duel met Willem II. (24-10-2015)

Een enerverend duel tussen Willem II en sc Heerenveen is zaterdagavond in een 2-2 gelijkspel geëindigd. De thuisploeg kwam tweemaal op voorsprong maar de bezoekers wisten door twee gelijkmakers een punt over te houden aan het eerste duel onder interim-trainer Foppe de Haan.

In de eerste helft had het sterk gewijzigde Heerenveen veel moeite met lopende mensen achter de verdediging. Willem II maakte hier veel gebruik van via onder meer Richairo Živković. De spits werd na 23 minuten bereikt door Funso Ojo om de bal vervolgens prachtig over de uitgekomen Erwin Mulder in het doel te volleren (1-0). Ook de bezoekers kregen kansen. Zo kon Lucianio Slagveer vogeltje vrij op doelman Kostas Lamprou af, maar tikte hij de bal te ver voor zich uit.

In de tweede helft was het wel raak voor Heerenveen toen Henk Veerman kon intikken op aangeven van Sam Larsson (1-1). Deze stand bleef lang op het scorebord staan, maar in de 73e minuut was het Lucas Andersen die Willem II weer aan de leiding bracht. De middenvelder was de koning van een scrimmage in het strafschopgebied en schoot keurig met rechts in de rechterhoek (2-1). Lang kon Willem II niet van deze voorsprong genieten, want enkele minuten later was het Slagveer die Heerenveen voor de tweede keer langszij hielp door een lage voorzet van Stefano Marzo binnen te glijden.

In de slotfase leek Willem II voor de derde keer op voorsprong te komen toen scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip legde na een vermeende overtreding van Caner Çavlan op Robert Braber. Vervolgens was het Stijn Wuytens die achter de bal ging staan, maar hij faalde oog-in-oog met Mulder, die zich daarmee kroonde tot de held van Heerenveen. Ook in de minuten hierna werd er niet meer gescoord, waardoor het bij 2-2 bleef in het Koning Willem II-stadion.