25.10.2015 12:20

Update: Lestienne traint weer mee bij PSV

Maxime Lestienne (m.) probeert in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou een pass te verzenden, maar Natcho Bebars (l.) voorkomt dat met een blok. (30-09-2015)
Maxime Lestienne (m.) probeert in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou een pass te verzenden, maar Natcho Bebars (l.) voorkomt dat met een blok. (30-09-2015)

Maxime Lestienne speelt vanwege privé-omstandigheden al een maand niet in het shirt van PSV, maar trainer Phillip Cocu verwacht zijn Belgische aanvaller binnenkort weer terug op het trainingsveld. "Ik denk dat ie op zeer korte termijn er weer zal zijn."

Lestienne haakte vlak voor de topwedstrijd tegen Ajax af en miste vervolgens de laatste drie wedstrijden van PSV. Tegen VfL Wolfsburg, Excelsior en FC Twente was Lestienne er niet bij, maar Cocu verwacht zijn speler dus snel terug.

"Omdat het in de privésfeer zit kan ik er verder niet te veel over zeggen, maar ik denk dat ie op korte termijn weer zal verschijnen op de training." Omdat Lestienne een maand heeft stilgestaan in zijn ontwikkeling zal de gehuurde aanvaller weer wedstrijdfit moeten worden. Op 30 september maakte hij zijn laatste speelminuten in het shirt van PSV, toen hij in de Champions League speelde tegen CSKA Moskou. In die wedstrijd scoorde Lestienne twee keer, maar ging PSV met 2-3 onderuit.

Update: 25-10-2015 12:20:

Maxime Lestienne heeft voor het eerst sinds hij problemen kreeg in zijn privéleven meegetraind met PSV. De Belgische aanvaller miste vier wedstrijden, maar de Eindhovenaren laten weten dat Lestienne weer terug op het veld is.

"We zullen hem waar mogelijk helpen in deze moeilijke periode in zijn leven. Dat stopt niet nu hij weer terug is op de club. Het is ingrijpend, wat hij momenteel doormaakt. We geven hem alle ruimte om zijn ritme weer te vinden", vertelt trainer Phillip Cocu op de clubwebsite. De moeder van Lestienne overleed deze maand onverwachts, terwijl de vader van de Belg al langere tijd ernstig ziek is.

"Ik ga proberen me weer op het voetbal te focussen", vertelt een geëmotioneerde Lestienne. "Ik vind het prettig om weer terug op de club te zijn en hoop snel weer wedstrijden te spelen. De steun van de staf en mijn collega’s zijn erg fijn. Het helpt me. Net als de steunbetuigingen van de supporters van PSV."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner