26.10.2015 16:50

De Jong: "Die vallen alleen net niet goed"

Luuk de Jong moet even uitblazen tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)
Luuk de Jong moet even uitblazen tijdens het competitieduel PSV - Excelsior. (17-10-2015)

PSV scoorde zaterdagavond tijdens het competitieduel met FC Twente (3-1 overwinning, red.) driemaal vanuit een voorzet vanaf de linkerkant. Volgens aanvaller Luuk de Jong was dat echter toeval.

"Nou, ik denk dat er ook heel veel voorzetten van rechts zijn gekomen, die vallen dan alleen net niet goed", aldus aanvoerder De Jong tegenover het Brabants Dagblad. De Jong nam hoogstpersoonlijk de 0-1 voor zijn rekening. De Jong kopte een voorzet van Adam Maher tegen de touwen. "Van links wel ineens, het waren volgens mij ook drie voorzetten van telkens iemand anders." 

"We kunnen voorin ook veel variëren en bewegen", vervolgt De Jong zijn verhaal. "Jürgen Locadia kan ook veel naar binnenkomen en hij gaf ook nog een voorzet (op de 3-1 van Gastón Pereiro, red.) natuurlijk. We weten dat we zo gevaarlijk kunnen zijn."

De Jong staat na zijn treffer tegen FC Twente op acht competitietreffers. De Jong staat daarmee op gelijke hoogte met Ajacied Anwar El Ghazi en moet enkel Dirk Kuyt (tien treffers, red.) voor zich dulden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner