26.10.2015 21:30

SC Heerenveen bindt scorende mandekker

Stefan Gartenmann (l.) moet alles op alles zetten om Samet Bulut bij te houden tijdens de wedstrijd Ajax A1 - sc Heerenveen A1. (07-02-2015)
Stefan Gartenmann (l.) moet alles op alles zetten om Samet Bulut bij te houden tijdens de wedstrijd Ajax A1 - sc Heerenveen A1. (07-02-2015)

Stefan Gartenmann heeft zijn aflopende contract bij sc Heerenveen verlengd. De jeugdinternational, in de huidige kwalificaties voor Denemarken goed voor drie doelpunten in zes interlands, ligt nu tot medio 2018 vast in Friesland.

Hiermee lijkt sc Heerenveen zich voor de komende jaren al verzekerd te hebben van een defensieve kracht. Gartenmann speelt zijn wedstrijden bij de A1 van sc Heerenveen, maar is inmiddels ook al bij de selectie van de Friezen gehaald. Tot een debuut in de wedstrijdselectie van de club kwam het echter nog niet voor de achttienjarige centrumverdediger.

Gartenmann kwam in 2013 naar Nederland toe, nadat hij zijn debuutjaar bij de selectie van tweedeklasser FC Roskilde uit Denemarken meemaakte. De mandekker kon ook verkassen naar FC Fulham en FC Kopenhagen, maar koos voor zijn eigen ontwikkeling.

"Wat ik belangrijk vind, is dat sc Heerenveen verder kijkt dan alleen naar 'de voetballer'. De club heeft ook aandacht voor je als persoon. Dat helpt om makkelijker je draai te vinden. In andere landen gebeurt dat minder, daar gaat het vaak puur om alleen de voetballer", stelde Gartenmann bij het ondertekenen van zijn eerste profcontract in 2013.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner