27.10.2015 10:31

Cocu: "Een ontzettend moeilijke situatie"

Maxime Lestienne is bezig aan de warming-up voorafgaand aan het competitieduel PSV - NEC Nijmegen. (26-09-2015)
Maxime Lestienne is bezig aan de warming-up voorafgaand aan het competitieduel PSV - NEC Nijmegen. (26-09-2015)

PSV-trainer Phillip Cocu realiseert zich dat Maxime Lestienne in een ontzettend moeilijke situatie zit. Cocu probeert er dan ook alles aan te doen om hem het gevoel te geven dat de club er voor hem is.

De moeder van Lestienne overleed drie weken geleden, terwijl zijn vader een slopende ziekte heeft. "Een ontzettend moeilijke situatie voor hem", aldus Cocu, die Lestienne zondag zag terugkeren op het trainingsveld. "Aan zijn gezicht was gelukkig te zien dat hij via het voetbal een bepaalde vorm van afleiding heeft gevonden. Iedereen bij de club voelt zich betrokken bij hem."

"Dit soort zaken heeft een groot effect op een speler en er is geen draaiboek voor het moment waarop iemand na zoiets kan terugkeren", vervolgt de trainer tegenover het Algemeen Dagblad. "Wij willen Maxime vooral het gevoel geven dat we er als team en club voor hem zijn. Het belangrijkste voor hem is dat hij zich op momenten weer even voetballer kan voelen. De afgelopen dagen waren daarvoor wel geschikt, daarin waren rustige trainingen met wat spelvormen opgenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner