28.10.2015 09:21

Mourinho wankelt: "Slaap telkens heerlijk"

De positie van trainer José Mourinho bij Chelsea lijkt met de dag wankeler te worden, maar de Portugese coach maakt zich nergens druk om. Hij liet dat duidelijk weten na de nieuwe nederlaag van zijn club. De Londense topformatie werd dinsdagavond uitgeschakeld door Stoke City in de League Cup. Dat gebeurde na strafschoppen.

"Nogmaals, niemand hoeft zich zorgen te maken over mij. Ik voel me prima, slaap iedere nacht heerlijk", aldus de 52-jarige Mourinho, die tot nog toe een miserabel seizoen beleeft. Dit seizoen werden er nog maar drie competitiewedstrijden gewonnen. Van de overige wedstrijden gingen er vijf verloren. Daardoor staat Chelsea vijftiende in de Premier League.

Ook in de Champions League loopt het niet lekker. Maccabi Tel Aviv werd weliswaar met 4-0 verslagen, de wedstrijden tegen FC Porto (1-2) en Dinamo Kiev (0-0) leverden geen overwinning op.  De uitschakeling door Stoke was een nieuwe tegenslag. "Ik baal vooral voor de spelers; ze waren goed en gaven alles. Ik weet ook zeker dat het team nog achter mij staat." Ondertussen staat Mourinho wel steeds meer onder druk en wordt er al gespeculeerd over een opvolger. Eén van de namen die rond gaat is die van oud-bondscoach Guus Hiddink.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner