30.10.2015 19:23

Volendam speelt zonder aanvoerder Kwakman

FC Volendam aanvoerder Kees Kwakman viert de 0-6 van zijn ploeg op bezoek bij Fortuna Sittard. (24-08-2015)
FC Volendam aanvoerder Kees Kwakman viert de 0-6 van zijn ploeg op bezoek bij Fortuna Sittard. (24-08-2015)

De topper tussen FC Volendam en FC Eindhoven kent vanavond een belangrijke inzet. Als de bezoekers winnen, dan kunnen zij de koploper op de ranglijst passeren en mogelijk zelf koploper worden. Wel zijn de Brabanders dan afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. FC Volendam gaat voor eerherstel na twee nederlagen op rij.

De thuisploeg mist wel een belangrijke schakel, want aanvoerder Kees Kwakman is de komende tijd niet inzetbaar voor trainer Robert Molenaar vanwege een knieblessure. Gerry Vlak zal hem dan ook tijdens de periode afwezigheid vervangen. Positief is wel de terugkeer van het Daniel van Son in de selectie. Hij maakte zijn rentree tegen Jong AZ. Ook de ervaren Jack Tuyp en Gijs Luirink zijn vrijdagavond inzetbaar, maar starten op de bank.

Bij FC Eindhoven zijn er niet veel veranderingen ten opzichte van de voorgaande weken. Trainer Mitchel van der Gaag heeft opnieuw geen plek ingeruimd voor de ervaren Ivo Rossen. De oud-speler van onder andere Sint Truiden, FC Den Bosch en FC Dordrecht begint opnieuw op de bank. 

De wedstrijd in het KRAS Stadion begint om 20.00 uur en scheidsrechter is de 28-jarige Allard Lindhout. Het duels is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner