31.10.2015 14:50

"In Utrecht is een kampioenschap mogelijk"

Zondag ontvangt FC Utrecht in eigen huis FC Twente. Voor Erik ten Hag, trainer van de thuisploeg, een speciaal duel. Hij heeft nog altijd warme gevoelens voor zijn oude club.

"Natuurlijk is deze wedstrijd speciaal. Ik heb Twente 23 jaar gediend, als speler, in de jeugdacademie en als trainer. En daarvoor was ik supporter." Toch gaat hij voor de winst tegen de Tukkers. "We willen Twente pijn doen ja. En daar zullen we honderd procent van onze energie instoppen."

Ten Hag was betrokken bij het Twentse kampioenschap in 2010, wat hij graag over zou doen met Utrecht. "Ja, dat is in Utrecht ook mogelijk. Ik denk het wel, ja. Utrecht en Twente hebben gemeen dat ze een sterke verankering hebben in de regio. Ze delen het fanatisme. Zulke uitspraken over of iets mogelijk is in de toekomst worden zo vaak uitvergroot en verkeerd uitgelegd."

"Het is van zoveel factoren afhankelijk, er zijn nog zoveel stappen te maken", ging Ten Hag verder tegenover Sportnieuws. "Clubs vergelijken is haast ondoenlijk. Utrecht heeft de potentie, maar ik denk niet dat we hier op dit moment moet denken aan een dergelijk scenario."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner