31.10.2015 19:59

AA Gent doet zijn plicht en wint eenvoudig

AA Gent heeft zich zaterdag weer aan kop van de Belgische competitie genesteld. De landskampioen deed bij degradatiekandidaat OH Leuven zijn plicht: 0-2. De 'Buffalo's' namen daardoor de eerste plaats in handen met dertig punten uit veertien wedstrijden, drie punten meer dan Oostende dat later op de avond tegen Charleroi speelt.

Kalifa Coulibaly bracht de ploeg van succestrainer Hein Vanhaezebrouck al na twee minuten op voorsprong. Kort na rust kwam AA Gent op 0-2 via Brecht Dejaegere. De Belgische kampioen kon daarna gas terugnemen, met het oog op de confrontatie woensdag met Valencia in de Champions League.

Anderlecht bleef vrijdag steken op 1-1 bij KV Kortrijk. De topclub uit Brussel heeft nu vier punten achterstand op AA Gent.