01.11.2015 22:50

AC Milan krijgt aansluiting bij kopgroep

AC Milan heeft zondagavond aansluiting gekregen bij de kopgroep van de Serie A. Dat ging in Rome ten koste van Lazio: 1-3. Andrea Bertolacci opende de score halverwege de eerste helft. Philippe Mexès verdubbelde de voorsprong na rust. De Mexicaan stond amper twee minuten in het veld na het uitvallen van de Braziliaanse oud-PSV'er Alex. Carlos Bacca besliste het duel.

Ricardo Kishna viel bij de thuisclub na ruim een uur in voor Antonio Candreva. De voormalig Ajacied scoorde ook nog maar zijn treffer kwam te laat voor een omwenteling. De verdedigers Wesley Hoedt en Edson Braafheid bleven aan de kant, evenals Nigel de Jong bij Milan.

Milan sprong door de zege over Lazio heen naar de zesde plaats, met evenveel punten als Sassuolo (19) maar een minder doelsaldo. Fiorentina en Inter leidden met 24. Napoli liet de kans koploper te worden onbenut door op 0-0 af te sluiten bij Genoa.