03.11.2015 16:29

Coutinho baalt: "Mijn verantwoordelijkheid"

Gino Coutinho verloor het afgelopen weekend met AZ Alkmaar van NEC met 4-2 en de doelman is zeer kritisch op zichzelf. Hij vindt bijvoorbeeld dat de 0-1 van Anthony Limbombe zijn fout is.

Limbombe schoot een vrij trap hard langs Coutinho. De doelman vindt dat het zijn fout is dat die treffer viel. "Die jongens van NEC bouwen nog een tweemans muur naast onze muur om mij het zicht te ontnemen. Ik ben bezig om dat te organiseren en die jongens daar weg te krijgen, op dat moment wordt die bal geschoten", analyseert hij die treffer met AZ Radio. "Ik zie die bal eigenlijk niet vertrekken en de bal komt uiteindelijk in mijn hoek, dus dat is mijn verantwoordelijkheid."

Tijdens het duel tussen AZ en NEC was het ook erg mistig. Coutinho wil de nederlaag niet op de weersomstandigheden schuiven maar kan niet ontkennen dat het wel degelijk uit maakte. "Het had toch wel invloed. Als ik over mezelf spreek, dan krijg ik de aanvallen van ons gewoon niet mee, waardoor je ook weer problemen krijgt met het organiseren van je restverdediging. Uiteindelijk mis je gewoon delen van de wedstrijd waardoor het ook voor je concentratie gewoon moeilijker is, want ik moest maar kijken en gissen wanneer die bal weer mijn kant op zou komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner