03.11.2015 22:44

Real Madrid naar knock-outfase na zege

"CR7" (l.) gratuliert dem kurz zuvor erst eingewechselten Nacho (M.) zu dessen 1:0-Führungstreffer gegen Paris Saint-Germain. Am Ende war es das goldene Tor zum Endstand. (3.11.2015)

Real Madrid heeft dinsdagavond in eigen huis een minieme zege geboekt op PSG: 1-0. Na ruim een halfuur maakte de vroeg ingevallen Nacho de enige treffer van de avond. Dankzij deze overwinning en de winst van Shakhtar Donetsk op Malmö FF is Real Madrid al geplaatst voor de knock-out fase van de Champions League.

PSG nam in de openingsfase het heft in handen en dat resulteerde al snel in een kans voor Edinson Cavani. Hij snelde twee man voorbij, maar speelde de bal vervolgens te ver voor zich uit voordat hij kon schieten. Daarna lag het spel lange tijd stil wegens diverse blessurebehandelingen. Eerst moesten Serge Aurier en Isco behandeld worden, nadat ze bij een luchtduel in het strafschopgebied met de hoofden tegen elkaar aan knalden. Isco liep een flinke hoofdwond op, maar kon verder. Even later lag het spel alweer stil, toen Marco Verratti geblesseerd raakte na een duel met Cristiano Ronaldo. Hij kon niet verder en moest wel gewisseld worden.

Zo kwam men in het eerste kwartier in Madrid nauwelijks aan voetballen toe, maar nadat het spel weer hervat was stapelden de kansen voor PSG zich snel op. Blaise Matuidi kreeg een schietkans ter hoogte van de penaltystip, maar schoot slap in. Ook Zlatan Ibrahimović wist niet te scoren, hoewel hij op de rand van het strafschopgebied alle ruimte kreeg om te schieten. Zijn schot krulde naast het doel van Navas. Na een halfuur had Rafael Benítez genoeg van het slappe spel van zijn ploeg en voerde hij een wissel door, Marcelo moest plaats maken voor Nacho. Twee minuten later was het uitgerekend de invaller die uit het niets de 1-0 maakte. Kevin Trapp kwam uit zijn doel om een schot van Toni Kroos te verwerken, maar tastte mis en zag Nacho van dichtbij de bal in het lege doel tikken.

Na rust was de eerste poging weer voor PSG, Ángel Di María krulde een schot in de handen van Keylor Navas. Daarna nam Real Madrid het echter over, de Madrilenen wisten PSG een stuk meer onder druk te zetten dan in de eerste helft. Het resulteerde bijna in de 2-0 toen een geplaatst balletje van Isco van richting veranderd werd door de rug van David Luiz, maar Trapp was alert. Real Madrid bleef de bovenliggende partij, maar veel gevaar wist het niet te stichten. Twee keer positioneerde Isco zich goed bij de tweede paal, maar zijn schoten waren beide keren een prooi voor Trapp.

Verder viel er in de tweede helft weinig meer te beleven, omdat Real Madrid een muur optrok van elf spelers op de eigen helft. Vlak voor tijd was Di María nog dichtbij een doelpunt tegen zijn oude ploeg, maar hij zag zijn vrije trap uiteen spatten op de lat. Real Madrid hield de 1-0 voorsprong dus vast en is daarmee al geplaatst voor de knock-out fase van de Champions League, omdat Shakhtar Donetsk eerder op de avond van Malmö FF won.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner